alt A+ A-


altesza

Tel.: +36 57 505-444

Fax.: +36 57 505-449

Mobil.:

E-mail.: edu-regio@invitel.huÜnnepélyes tanműhelyavató konferencia Debrecenben

Fodrász-kozmetikus tanszalon és karosszérialakatos tanműhely ünnepélyes átadására került sor a TISZK debreceni iskolájában, a Diószegi Sámuel Közép- és Szakképző Iskolában 2010. január 29-én. A diákok a tanév második félévétől – azaz már a következő héttől – birtokba vehetik a korszerű eszközökkel felszerelt és ezáltal országos szakmai versenyeknek is helyet kínáló tanműhelyeket. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból 792.000.000 Forint támogatást nyert el a projektben a Térségi Integrált Szakképző Központ két középiskolája, a tanműhelyavató debreceni középiskola és a jászberényi Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskola.

A konferencián előadást tartott a térség fejlesztési lehetőségeiről, az Európai Uniós pályázati tapasztalatokról az Észak-Alföli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgató helyettese, Dr. Mező Ferenc, majd az aktuális szakképzési jogszabályi változásokról, a hiányszakmákhoz rendelt ösztöndíj bevezetésének hátteréről és gyakorlati jelentőségéről számolt be az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke, Kathiné Juhász Ildikó.

Az ünnepélyes szalagátvágással a TISZK két ügyvezetője – Balogh Ferenc és Molnár József - mindkét tanműhelyt átadta elsőként a konferencia mintegy 150 fő vendégének, majd a következő héttel az igazi jogosultaknak: a Diószegi diákjainak.

Kapcsolódó médiamegjelenések