alt A+ A-


altesza

Tel.: +36 57 505-444

Fax.: +36 57 505-449

Mobil.:

E-mail.: edu-regio@invitel.huPályaválasztási kiállítás és konferencia a TISZK iskoláiban

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kerültek megrendezésre a partneriskolák számára rendezett szakmai konferenciák a TISZK intézményeiben. 2009. november és decemberében tartotta meg az EDU-RÉGIÓ TISZK mindkét intézménye pályaválasztási kiállítással egybekötött konferenciáit az iskolák vonzáskörzetének általános iskolásai, szülei és a partneriskolák pedagógusai számára.

A projekt előrehaladásáról a két intézményvezető - a Diószegi Sámuel Közép- és Szakképző Iskolában Dr. Biri Sándorné, a Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskolában Birinyi János számolt be. Szó volt a diákok számára kidolgozott felzárkóztató programokról, a készülő helyi tantervekről és képzési programokról, mellyel magasabb színvonalon tanulhatnak a jelenleg még csak érdeklődő diákok sikeres felvételi esetén. Az egész napos programok széles spektrumát tárták fel a magas színvonalú gyakorlati képzéseknek, amelyeknek a párhuzamos Európai Uniós nyertes pályázatból megújuló és épülő tanműhelyek adnak majd helyet.

A diákok a karosszérialakatos, a fodrász-kozmetikus, kereskedelmi, angol nyelvű e-learning képzések, a robotika, hegesztés-szimuláció terén kaptak ízelítőt a szakmák rejtelmeiből. Az autentikus bemutatást segítették meghívott előadók is, Váci Béla hegesztőmérnök a Vitimpex-Anstalt és Faragó Gábor robottechnikus a Flexman Robotics Kft. képviseletében. A két intézményben összességében 1000 főt is meghaladó látogató vett részt, a diákok, pedagógusaik és szülők érdeklődésének köszönhetően.